ေရညိွထမင္းလိပ္

ဒ႑ာရီဖတ္ျပီးမူးသြားတဲ့သူငယ္ခ်င္းေတြကိုေရညိွထမင္းလိပ္ေလးလုပ္ေကၽြးပါမယ္ရွင္။

ကိုးရီးယားကလုပ္ေတာ့ ကိုးရီးယားထမင္းလိပ္၊ ဂ်ပန္ကလိပ္ေတာ့ ဂ်ပန္ထမင္းလိပ္၊

ရွင္ေမႊးၾကဴလိပ္ေတာ့ ေမႊးၾကဴထမင္းလိပ္ေပါ့ရွင္။ပထမဆံုးၾကက္ဥတစ္လံုးေၾကာ္ပါတယ္။

ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ မုန္လာဥနီ၊ ေဘဘီကြန္းလို႔ေခၚတဲ့ေျပာင္းဖူးေသးေသးေလး၊

ေတြကိုရွည္ရွည္ေလးေတြလွီးျပီးဆီနည္းနည္းနဲ႔ေၾကာ္ထားပါတယ္။

ျပီးေတာ့ရွမ္းဆန္လိုေစးတဲ႔ဆန္ႏို႔ဆီဗူးတစ္လံုးခ်က္ထားပါတယ္။

ေမႊးကေတာ့ေကာက္ညွင္းဆန္တစ္၀က္နဲ႔ဆန္တစ္၀က္ေရာခ်က္ပါတယ္။

ရွမ္းဆန္သြား၀ယ္ရမွာပ်င္းလို႔ပါ။

ျပီးေတာ့ ေရညွိေလးကိုယင္းလိပ္ေပၚမွာျဖန္႔ခင္းလိုက္ပါတယ္။

mayonise ေလးသုတ္ျပီးထမင္းထည့္ပါတယ္။ျပီးခုဏကေၾကာ္ထားတဲ့ၾကက္အူေခ်ာင္း၊

မုန္လာဥနီ၊ ေဘဘီကြန္းေတြထည့္ပါတယ္။ၾကက္ဥေၾကာ္ကိုလဲလွီးျပီးထည့္ပါတယ္။

ႏွမ္းဆီေမႊးေလးနည္းနည္းဆမ္းပါတယ္။

အားလံုးထည့္ျပီးတာနဲ႔က်စ္ေနေအာင္လိပ္ပါတယ္။

ထမင္းလိပ္ေလးျဖစ္သြားရင္၊

တစ္ကိုက္စာအေနေတာ္ေလးလွီးျပီး၊ ဆလပ္ရြက္နဲ႔တြဲဖက္သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီရွင္။

ထမင္းလိပ္ထဲမွာထည့္တဲ့အဆာေတြကေတာ့ကိုၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာထည့္ျပီးလိပ္လို႔ရပါတယ္။

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 comments:

maylay said...

ေမႊးၾကဳဴေရ လာဖတ္သြားတယ္ ေမေလးက်ေတာ့ ဟင္း။ စားစရာ သိပ္မလုပ္တတ္ေပါင္။ ဟဟ စားပဲစားတတ္တယ္။ ေမေလးလည္း သင္အံုးမွပါ။ ေနာ္ ထမင္းလိပ္ေလး စားခ်င္စရာေနာ္။

maylay said...

ေမႊးၾကဴ ထမင္းလိပ္စားခ်င္သြားျပီ ေမေလးက် လုပ္တတ္ဘူး စားပဲစားတတ္တယ္ ။ ခုန မန္႔ထားတာ ဘယ္ေရာက္သြားလဲ မသိဘူးေနာ္ ခုျပန္မန္႔ရတယ္ ဟြန္း

ေက်ာ္ေက်ာ္ေအာင္ said...

ဂ်ပန္အစားအစာၿဖစ္တဲ့
ဆုကီးး(ေခၚ)ေရညိဳထမင္း
လိပ္ေလးကိုေလ့လာသြား
ပါတယ္ဗ်ာ..ထမင္းလိပ္ေနတဲ့
လက္ကလက္စြတ္အေလးကို
လဲသေဘာၾကသြားတယ္ဗ်

ရွင္ေမႊးၾကဴ said...

လာလည္ၾကတဲ့သူငယ္ခ်င္းအားလံုးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္..ေနာက္လဲအားေပးၾကပါရွင္

အဂၢ said...

သူငယ္ခ်င္းေရ-
သူငယ္ခ်င္းေရးေတာ့မွ သြားသတိရတယ္။
အိမ္ကအမေတာ္ေတြက အဲဒီ၀ါးယင္းလိပ္ ၀ယ္ခိုင္းထားတာကို။ ခုမွသတိရေတာ့တယ္။ ၄ ၅ ႏွစ္ေလာက္ၾကာပီ။ ကၽြန္ေတာ္တို႔ စကၠင္းရီးယားေလာက္ကေပါ့။ ဟဲဟဲ။