ဒ႑ာရီဖတ္ျပီးမူးသြားတဲ့သူငယ္ခ်င္းေတြကိုေရညိွထမင္းလိပ္ေလးလုပ္ေကၽြးပါမယ္ရွင္။
ကိုးရီးယားကလုပ္ေတာ့ ကိုးရီးယားထမင္းလိပ္၊ ဂ်ပန္ကလိပ္ေတာ့ ဂ်ပန္ထမင္းလိပ္၊
ရွင္ေမႊးၾကဴလိပ္ေတာ့ ေမႊးၾကဴထမင္းလိပ္ေပါ့ရွင္။ပထမဆံုးၾကက္ဥတစ္လံုးေၾကာ္ပါတယ္။
ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ မုန္လာဥနီ၊ ေဘဘီကြန္းလို႔ေခၚတဲ့ေျပာင္းဖူးေသးေသးေလး၊
ေတြကိုရွည္ရွည္ေလးေတြလွီးျပီးဆီနည္းနည္းနဲ႔ေၾကာ္ထားပါတယ္။
ျပီးေတာ့ရွမ္းဆန္လိုေစးတဲ႔ဆန္ႏို႔ဆီဗူးတစ္လံုးခ်က္ထားပါတယ္။
ေမႊးကေတာ့ေကာက္ညွင္းဆန္တစ္၀က္နဲ႔ဆန္တစ္၀က္ေရာခ်က္ပါတယ္။
ရွမ္းဆန္သြား၀ယ္ရမွာပ်င္းလို႔ပါ။
ျပီးေတာ့ ေရညွိေလးကိုယင္းလိပ္ေပၚမွာျဖန္႔ခင္းလိုက္ပါတယ္။
mayonise ေလးသုတ္ျပီးထမင္းထည့္ပါတယ္။ျပီးခုဏကေၾကာ္ထားတဲ့ၾကက္အူေခ်ာင္း၊
မုန္လာဥနီ၊ ေဘဘီကြန္းေတြထည့္ပါတယ္။ၾကက္ဥေၾကာ္ကိုလဲလွီးျပီးထည့္ပါတယ္။
ႏွမ္းဆီေမႊးေလးနည္းနည္းဆမ္းပါတယ္။
အားလံုးထည့္ျပီးတာနဲ႔က်စ္ေနေအာင္လိပ္ပါတယ္။
ထမင္းလိပ္ေလးျဖစ္သြားရင္၊
တစ္ကိုက္စာအေနေတာ္ေလးလွီးျပီး၊ ဆလပ္ရြက္နဲ႔တြဲဖက္သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီရွင္။
ထမင္းလိပ္ထဲမွာထည့္တဲ့အဆာေတြကေတာ့ကိုၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာထည့္ျပီးလိပ္လို႔ရပါတယ္။
5 comments:
ေမႊးၾကဳဴေရ လာဖတ္သြားတယ္ ေမေလးက်ေတာ့ ဟင္း။ စားစရာ သိပ္မလုပ္တတ္ေပါင္။ ဟဟ စားပဲစားတတ္တယ္။ ေမေလးလည္း သင္အံုးမွပါ။ ေနာ္ ထမင္းလိပ္ေလး စားခ်င္စရာေနာ္။
ေမႊးၾကဴ ထမင္းလိပ္စားခ်င္သြားျပီ ေမေလးက် လုပ္တတ္ဘူး စားပဲစားတတ္တယ္ ။ ခုန မန္႔ထားတာ ဘယ္ေရာက္သြားလဲ မသိဘူးေနာ္ ခုျပန္မန္႔ရတယ္ ဟြန္း
ဂ်ပန္အစားအစာၿဖစ္တဲ့
ဆုကီးး(ေခၚ)ေရညိဳထမင္း
လိပ္ေလးကိုေလ့လာသြား
ပါတယ္ဗ်ာ..ထမင္းလိပ္ေနတဲ့
လက္ကလက္စြတ္အေလးကို
လဲသေဘာၾကသြားတယ္ဗ်
လာလည္ၾကတဲ့သူငယ္ခ်င္းအားလံုးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္..ေနာက္လဲအားေပးၾကပါရွင္
သူငယ္ခ်င္းေရ-
သူငယ္ခ်င္းေရးေတာ့မွ သြားသတိရတယ္။
အိမ္ကအမေတာ္ေတြက အဲဒီ၀ါးယင္းလိပ္ ၀ယ္ခိုင္းထားတာကို။ ခုမွသတိရေတာ့တယ္။ ၄ ၅ ႏွစ္ေလာက္ၾကာပီ။ ကၽြန္ေတာ္တို႔ စကၠင္းရီးယားေလာက္ကေပါ့။ ဟဲဟဲ။
Post a Comment