သခြားသီးသုပ္

ခ်ဥ္ခ်ဥ္ ငံငံ စပ္စပ္ သခြားသီးသုပ္ေလးေကြ်းခ်င္လို႔ပါ....သခြားသီးအ၀ါေရာင္ (old cucumber) နဲ႔သုပ္တာပါရွင္... ပထမဆံုး သခြားသီးကို အဖတ္ၾကီးၾကီးေတြရေအာင္ျခစ္ပါတယ္ရွင္....ျပီးပုစြန္ကိုေလွာ္ပါတယ္.....ေလွာ္ျပီးပုစြန္ကိုအခြံႏြာျပီး ၃ ပိုင္းေလာက္ပိုင္းပါတယ္ .....ငရုတ္သီးစိမ္း (အနီေရာင္/အစိမ္းေရာင္) နဲ႔ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေရာျပီးၾကိတ္ပါတယ္... သခြားသီးျခစ္ျပီးသားေတြနဲ႔ ပုစြန္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ၊ဆား၊ ငရုတ္သီးစိမ္း နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပင္စိမ္းရြက္ (မရႏိုင္လွ်င္နံနံပင္) ၊ သံပုရာသီး တို႔ကိုေရာႏွယ္ျပီးခ်ဥ္ခ်ဥ္ ၊ ငံငံ ၊ စပ္စပ္ သခြားသီးသုပ္ေလးစားလို႔ရပါျပီ....လြယ္ကူျမန္ဆန္နဲ႔စားႏုိင္ပါတယ္.... ထမင္းနဲ႔လဲစားလို႔ေကာင္းသလို ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔လည္းျမည္းလို႔ေကာင္းပါတယ္ရွင္.... လည္လည္လာၾကတဲ့သူငယ္ခ်င္းအားလံုးကို သခြားသုပ္နဲ႔ ဧည့္ခံပါတယ္ရွင္.... သံုးေဆာင္ၾကပါရွင္..:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

maylay said...

သခြားသီးသုပ္ စားသြားတယ္ေမႊးၾကဴ အခ်ဥ္ၾကိဳက္ေတာ့ ပုဇြန္ မပါတဲ့ သခြားသီးသုပ္ ခဏခဏ လုပ္စားျဖစ္တယ္။ ျမန္လည္းျမန္တယ္ေလ။
maylay

ballonlay said...

ေမႊးၾကဴ သခြါးသီးသုတ္ကိုၾကည့္ၿပီး သေရက်သြားတယ္.. စားခ်င္လိုက္တာ..ရွလြတ္.. ;)

အဂၢ said...

သူငယ္ခ်င္းေရ-
အီဂ်စ္ကပိရမစ္ေတြကို တည္ေဆာက္တာေတာင္ အခ်ိဳးအစားရွိတယ္။ အဲဒါေလးမ်ားေမ့ေနသလားလို႔ပါ။ ကၽြန္ေတာ္တို႔က အခ်ိန္အဆကို မမွန္းတတ္ဘူးေလ။